Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
II.Rákóczi Ferenc szobor felavatása

A Rákóczi-szobor 2018. augusztus 11-én került felavatásra Balatonakarattyán a Rákóczi parkban. A megnyitó előtt Matus Mihály úr tárogatózenéjét hallhattuk, majd Ács Gábor a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület elnöke köszöntötte elsőként a vendégeket. Ezután II Rákóczi Ferenc fejedelem bronz mellszobrát Matolcsy Gyöngyi, Ács Gábor, Martényi Árpád és Piros Ottó ezredes úr leplezte le.

Beszédet mondott Matolcsy Gyöngyi asszony, Balatonakarattya Község polgármestere, majd ezt követően előadást hallhattunk dr. Négyesi Lajos hadtörténész, dr. Berek Lajos szobrászművész, Martényi Árpád a Rákóczi Szövetség alelnöke és dr. Meskó Bánk előadóművésztől. Legfőképpen II. Rákóczi Ferenc életútjáról és a Rákóczi szabadságharcról hallhattunk beszédeket, amiket a vendégek nagy érdeklődéssel hallgattak.

Mráz Mira mondta el Rákóczi imáját, majd Árpád atya, ferences rendi szerzetes megáldotta a szobrot.

Az ünnepség végén a jelenlévő szervezetek képviselői és a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka és vezetősége is elhelyezték koszorújukat.


Aktuális hírek
Gyermektábor 2020. V. turnus Álláshirdetés Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Kiállítás /A haza szolgálatában - szabadságunk védelmében/ Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Bemutatkozás
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu