Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Szezonnyitó Balatonakarattyán

Szezonnyitó Balatonakarattyán

Június 01-én az üdülés- és családközpontú innovációk jegyében nyitotta meg szezonját az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ. Az ünnepélyes hangulatú megnyitóról az MH Kaposvár Helyőrségi Zenekar műsora gondoskodott, majd Dr. Böröndi Gábor altábornagy méltatta az üdülő területén történt változásokat.

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese beszédében elmondta: „Az előttünk álló komoly kihívásokat csak akkor lehet magas színvonalon teljesíteni, ha jut idő és hely a megfelelő minőségű feltöltődésre is”. Ezután a központban kivitelezett fejlesztésekért, elismerésben részesítette a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakat.

A nap további részében kulturális-, sport- és katonai programokból válogathattak az érdeklődők. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár statikus fegyverzettechnikai bemutatóról gondoskodott, majd 2db Polaris MRZR 4 típusú járművel szántotta a talajt, adrenalin-hajhászokkal a fedélzetén. A társszervek közreműködésének köszönhetően az ORFK bemutatta segélyhívó rendszerének működését, a Katasztrófavédelem füstsátorban reprodukálta a tűzoltók vészhelyzetben adódó munkakörülményeit. Az elméleti ismereteket a rendezvénytéren valósághűen is szemléltették, hiszen egy erre a célra felállított „épületet” felgyújtottak, miközben egy katasztrófavédelmi szakember tolmácsolta a vészhelyzetben szükséges teendőket. A tűzoltás közben kiérkező mentős kollégák megkezdték a reprezentált sérült szakszerű ellátását. A komoly küldetés végeztével a gyerekek lehetőséget kaptak a tűzoltófecskendő használatára, amelynek „hasznosságát” a verőfényes napsütés csak tovább fokozta. Az Országos Mentő Szolgálat sátrában tartózkodók felvilágosítást kaphattak az újraélesztés menetéről és a további segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a véradó sátorban szép számmal gyülekeztek a ténylegesen segíteni akarók.

A szezonnyitó hangulatát tovább fokozták könnyűzenei előadók (többek között DJ. Titz Krisztián, Csordás Tibi, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar), mazsorett csoport és az AForce1-Military dance show. Látványos bemutatóval készültek a Székesfehérvári Rugby Club játékosai is, akiknek kimondottan kedvezett a néhol még vizes, alkalmi pálya. Az íjászat, kedvelőinek a HOSOSZ biztosította az eszközöket.

A nap fénypontja az ejtőernyős ugrás volt, amely a strand homokos területe mellé csalta a kíváncsi érdeklődőket. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyősei a kiszámíthatatlan szélviszonyok ellenére sikeresen értek földet a kijelölt helyszínen, amivel ámulatba ejtették az egybegyűlteket. A repülés rajongói nagy örömére egy Mi-8 típusú helikopter is birtokba vette az üdülő füves területét, ahol közelről is megcsodálhatták a magasban aprónak látszó hatalmas monstrumot. A HM EI Zrt. általuk bemutatott drónok segítségével fantasztikus élő felvételeket közvetítettek a LED fal előtt állóknak.

Az egész napos programot a Sungroove együttes, éjfélig tartó, zenés-táncos estje zárta.

 Az MH Rekreációs, Kiképzős és Konferencia Központ területén történt fejlesztések

A szállodákban törekedtek a teljes komfort kialakítására. Új bútorokat és burkolatot kaptak a szobák, amelyeknek nyílászáró cseréje is elkezdődött. A park gondozására is nagy figyelmet fordítottak az elmúlt évben, hiszen az időközben veszélyessé vált fákat eltávolították és újakat ültettek helyettük, valamint virágzó növények ültetésével igyekeztek színesíteni a park látványvilágát. Az éttermi szolgáltatások tekintetében a fő irányvonalat a bővebb ételkínálat lehetősége adta. A főszezon idejére tészta ételekkel, salátabárral és gyümölcskelyhekkel egészítették ki, az eddig is bőséges választékot. A rendezvényeket és a kikapcsolódást elősegítő beruházások is történtek: LED fal, színpad, hangosítástechnikai berendezések segítségével még színvonalasabb rendezvényeket prezentálhatnak az ide látogatóknak. A gyermekek igényeit sem hagyták figyelmen kívül, nőtt az ugráló várak száma, a már meglévő játszótereket felújították és újabb „EU konform” játszóteret állítottak fel, a Faházas pihenőhely területén. Bővítették a vízipark elemeit, valamint úszóstéget állítottak össze az üdülő, és a kemping területén.


Aktuális hírek
Megnyitottuk a bowling pályátMegemlékezés a doni hősökrőlBeléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásBeléptetés szabályainak változása 2019. június 17-tőlTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Adatlap
Adatlap.docx
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu