Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Katonazene minden korosztálynak
Katonai indulók, mesezenék, 70-es évek slágerei – a legkisebbektől az legidősebbekig mindenki jól szórakozott kedden este az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, ahol a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar adott koncertet.
A koncert első része - ahogy Ruff Tamás őrnagy, karmester fogalmazott - egy „nemzetközi körutazás” volt. Különböző országok katonaindulóit játszotta a zenekar; felcsendültek német, orosz, francia és osztrák dallamok. A zenei blokk egy különleges, új indulóval zárult, melyet Balatonakarattyán most először hallhatott a közönség: az MH Összhaderőnemi Parancsnokság indulójával, mely a tíz éves évfordulóra született. „Volt egy ünnepi gálaest májusban Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, és ott került bemutatásra. Nagy sikere volt, szeretik az emberek, azóta is mondják, hogy jó hallgatni” – mondta a kuruc kort idéző indulóról a szerző, Ruff Tamás őrnagy, aki szűk három hónap alatt vetette papírra. „Azt szokták mondani, hogy a legjobb ihlet a határidő. Ez nem úgy működik, hogy leülök, és holnapra lesz egy induló. Nagyon sokat hallgattam kuruc kori zenéket, kottákat kerestem, zenetörténésszel beszéltem, ráhangolódtam, aztán hetekig csak érlelgettem magamban, kerestem a megfelelő dallamot, amiből lehet építkezni. Mikor megtaláltam, leültem a zongorához, csináltam egy harmóniavázat, azaz a dallamhoz raktam a kíséretet, az akkordokat. Ezt hetekig fésülgettem, azután meghangszereltem zenekarra” – árulta el a mű születéséről a szerző. 
Az indulók után a legkisebbeknek kedvezve mesezenéket játszott a zenekar. A kicsik feladatot is kaptak: ki kellett találniuk, melyik meséhez tartoznak az ismerős dallamok. A műsort a 70-es évek ismert slágerei zárták Presser Gábortól és Máté Pétertől, de természetesen a katonás ráadás sem maradt el a közönség vastapsa után.

Aktuális hírek
Gyermektábor 2020. V. turnus Álláshirdetés Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Kiállítás /A haza szolgálatában - szabadságunk védelmében/ Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Adatlap
Adatlap.docx
Bemutatkozás
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu