Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Isten közelében
Főszezon időszakában szentmisére, istentiszteletre várják a vendégeket vasárnaponként Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében a Katolikus és a Protestáns Tábori Püspökség lelkészei. Az idei első istentiszteletet június 24-én Szabó György alezredes, református tábori lelkész tartotta.

Egy, korunkban nagyon aktuális, a mai emberhez is szóló példázatot, a tékozló fiú történetét elevenítette fel az idei első főszezoni istentiszteleten vasárnap délelőtt Szabó György alezredes, református tábori lelkész. Kiemelte: „kétezer év elteltével ma is érvényes ránk, azokra, akik elhagyták az „atyai házat”, az Istent. A történetből pedig kiderül, hogy Isten egyformán szereti minden gyermekét. Azt is, aki most nincs itt közöttünk, ebben a közösségben, aki nem hallgatja az Ő igéjét, aki nem imádkozik velünk együtt – ugyanúgy szereti a mindenható Isten, aki minden elveszett gyermekéért ugyanúgy aggódik.” Hozzátette: Isten a Szentírásban megadta nekünk azokat az „útjelző táblákat”, amelyek segítenek abban, hogy ne vesszünk el, mint a tékozló fiú. „Sokszor ezeket figyelmen kívül hagyjuk, de a bajban mindig visszatérünk Hozzá, és mindig van visszaút, mert Ő visszavár bennünket.” De Isten nem azt várja tőlünk, hogy csak a bajban jusson eszünkbe, hanem azt, hogy hűséges tanítványai legyünk, hogy akkor is hozzá forduljunk, amikor boldogok vagyunk. „Akkor is, amikor minden rendben megy az életemben, adjak hálát az Istennek, és köszönjem meg mindazt, amivel megáldott engem. Napomat úgy kezdjem, hogy imára kulcsolom a kezemet és azt mondom: Uram, köszönöm az új napot! Mert Isten mindezt látja, és Jézus azért mondta ezt a példázatot, hogy megértsük: Isten minden embert visszavár, még ha hátat is fordítottak Neki” – zárta igehirdetését Szabó György alezredes.

Balatonakarattyán évek óta hagyomány, hogy nyaranta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat katolikus és protestáns tábori lelkészei szentmisét, illetve istentiszteletet tartanak az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban nyaraló katonáknak és honvédségi dolgozóknak. Augusztus végéig minden vasárnap reggel 9 órakor várják híveket a Honvéd Üdülő imatermében.


Aktuális hírek
IV. Sör- és Csülök FesztiválBeléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásÉvadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülőBalatonakarattyán állomásozott a Fair Play Football RoadshowÁllamalapító Szent István királyunk tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 16-án az MH RKKKVéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd Üdülőben 2019.Adventi Hétvége a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Karácsonyi program és jelentkezési lap
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu