Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Farsangi mulatságok a Honvéd Üdülőben

2019. február 15-17. között a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban idei évben is megrendezésre került a telet, hideget és sötétséget legyőző tavaszi örömünnep a FARSANG.

A farsangi ünnepek hagyománya az ókori népek tavaszváró, főleg a római saturnaliák-nak hagyományaiban gyökerezik. Hazánkban épp úgy, mint más európai népeknél a vízkeresztkor kezdődő és a hamvazószerdáig (nagyböjt kezdete) tartó időszak - farsangi ünnepkör - legfeltűnőbb mozzanata, a jelmezes, álarcos alakoskodás, és a mulatság, az ének, a tánc és a móka ideje. Az osztrák elnevezés Vaschnach utal arra, hogy a szokás nyugatról került hazánkba, ebből a szóból lett a fassang, majd farsang lett. Érdemes megemlíteni, hogy a latin országokban ugyanerre az időszakra a „carneval” szót használják, melynek olasz eredetű őse a „carnelevare” jelentése –húst elhagyó. A farsangok és a karneválok középkortól megjelenő új szokásai mára minden kontinensen elterjedtek. A bálok, jelmezes felvonulások a farsangi ünnepkör leglátványosabb elemei, így a Honvéd Üdülőben is hasonlóképpen ünnepelt közel 150 vendég a farsangi hétvégén. Pénteken este svédasztalos vacsorán, majd családi karaoke versenyen vehettek részt a vendégeink. Következő nap reggeli után kézműves foglalkozáson a kicsik színezhettek, rajzolhattak, színes farsangi képet ragasztottak és színpompás álarcokat készítettek a szülőkkel együtt. Ebéd után 14 órai kezdettel arcfestésen vehettek részt a farsangolók, ahol különböző ünnepi maszkokkal díszítették arcukat és így készültek elő a 17 órakor kezdődő jelmezes felvonulásra. A jelmezverseny gyermek és felnőtt résztvevői egyaránt mind díjazottak lettek. A gyerekek szellemes jelmezei között megtalálhattuk dínót, nagymamit, pillangókisasszonyt, hercegnőt, kalózt, pókot, Harry Pottert és katonát, a felnőttek között az „ápolónő” lett a legsikeresebb jelmez. A farsangi bál a vacsorával, óriáspalacsinta látványsütéssel kezdődött. Sztárvendégünk a 4 tagú Brazil szambát bemutató tánccsoport, akik Budapestről érkeztek hozzánk és fergeteges Szamba show- val köszöntötték a vendégeket, majd közös táncba is bevonták őket. Az este a jó hangulatához a zenét DJ Ottó szolgáltatta.


Aktuális hírek
IV. Sör- és Csülök FesztiválBeléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásÉvadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülőBalatonakarattyán állomásozott a Fair Play Football RoadshowÁllamalapító Szent István királyunk tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 16-án az MH RKKKVéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd Üdülőben 2019.Adventi Hétvége a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Karácsonyi program és jelentkezési lap
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu