Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Évadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülő

Mozgalmas szezont tudhat maga mögött a honvédüdülő, melynek méltó lezárása összefonódott az augusztus 20-ai ünnepséggel.
Az eseménysorozat egyik fénypontját az üdülő tortájának bemutatása képezte, melyet negyedik éve alkotnak meg az alakulat cukrászai. A 800 szeletes, több részből álló torta, amit évről-évre az üdülővendégek számára készítenek, ezúttal is osztatlan sikert aratott. Idén a gyerekek ihlették az ízvilágot, hiszen a fő irányvonalat a fehér- és tejcsokoládé kombinációja adta, melynek kellemes édességét hivatott kompenzálni, a rétegegek közt megbúvó leheletnyi savanykás ribizli íz, amit kívülről mandulás hab ölelt körbe csipetnyi pirított mandulával szórva. 
A torta megkezdésének privilégiumát ezúttal Lőrincz János őrnagy, az MH RKKK főtisztje, a torta megálmodója kapta. A kóstolás élményét csak tovább fokozta, a helyszínen közreműködő Drumstars együttes ütős show-ja, ami igazán felpörgette a résztvevők hangulatát.
A hosszú hétvége kellemes időjárásának köszönhetően lehetőség nyílt a strandolás mellett, magyarságra jellemző kézműves foglalkozáson való részvételre is, ahol Szabó Karola népi iparművész segítségével, a szalmafonás mozdulatait sajátíthatták el az érdeklődők, valamint a gyerekek megismerkedhettek régi korok nagyszerű fajátékaival a népi játszóházban. 
A több évszázados hagyomány felelevenítéseképpen, szentmisén megáldott kenyérrel köszöntötte Szent István ünnepét, Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség lelkésze, ahol Fodor Kata őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ személyügyi részlegvezetője Szentírást olvasott fel a jelenlévőknek. 
Az ünnepélyes este folyamán fellépett Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, akinek előadása után kezdetét vette a tűzijátékok fellövése. Magyarország Nemzeti Ünnepének záróeseménye az elmaradhatatlan égi fényjáték, melyről az üdülő is páratlan módon gondoskodott.

 


Aktuális hírek
IV. Sör- és Csülök FesztiválBeléptetés szabályainak változása 2019. szeptember 1-tőlHelloPay kártya beváltásÉvadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülőBalatonakarattyán állomásozott a Fair Play Football RoadshowÁllamalapító Szent István királyunk tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 16-án az MH RKKKVéradásBeléptetés szabályainak változásaSzezonnyitó BalatonakarattyánJó úton jár a Honvéd Üdülő!Koszorúzás a balatonkenesei Kossuth szobornálÜnnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia KözpontjábanNőnapi köszöntő a Honvéd ÜdülőbenTavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán"CISM Day Run- Futás a békéért" rendezvényhez csatlakozott a Honvéd Üdülő állományaFarsangi mulatságok a Honvéd ÜdülőbenÁllománygyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletéreKoszorúzás a doni hősök emlékéreTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánÉvzáró állománygyűlésÖsszhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóNATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd Üdülőben 2019.Adventi Hétvége a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Karácsonyi program és jelentkezési lap
Adatlap
Adatlap.docx
Turnus tábla 2019.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu